به گزارش شهرآرانیوز؛ قصه دیوارها انگار در شهرک شهید بهشتی تمامی ندارد. دیوارهایی که زمانی بین دو شهرک شهید بهشتی و پردیس مرزی ایجاد کرده بود و ساکنان این منطقه سالها برای برداشته شدن این مرز دوندگی کردند تا این احساس جدایی بین مردمی که از یک قوم و پوشش و گویش هستند، از بین برود. سرانجام تابستان سال ۱۳۹۹ این دیوار فاصله انداز فرو ریخت و جای خود را به گذری سرسبز و گل و گیاه داد. این بار صدای مردم برای دیوار دیگری است. دیواری که به گفته ساکنان این منطقه مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است.
ساکنان شهرک شهید بهشتی میگویند اواخر زمستان یک بار دیوار مهمان سرای هوانیروز که درست وسط خیابان قرار گرفته، تخریب شد، اما در چشم برهم زدنی دوباره جای آن دیوار دیگری سبز شد. دیواری که به گفته شهروندان، تصادف کمترین پیامد آن بوده است.
ساکنان دغدغه مندی که بارها از طریق شهرداری، فرمانداری و دیگر مبادی ذی ربط پیگیر ماجرا بودهاند این بار در کنار مسجدی که در چند قدمی این دیوار مزاحم قرار دارد بعد نماز ظهر جمع میشوند تا به واسطه شهرآرا برای آخرین بار صدایشان را به مسئولان برسانند و به تعبیر خودشان، اتمام حجت کنند.
بوی فلافل و سمبوسه و متعلقاتش از مغازههای وسط شهرک عربها به مشام میرسد. خوزستانیهایی که بیش از چهاردهه در ساختمانهای یک شکل و در نقطهای نه دور و نه خیلی نزدیک به وسط شهر و حوالی بزرگراه بسیج در ۴۲ بلوک سیمانی سکونت پیدا کردند تا طعم غذاها و فرهنگ و زیستشان را با ساکنان شرق کشور به اشتراک بگذارند، اما زندگی در اینجا مثل هر جای دیگر برایشان همراه با فراز و فرودهایی بوده است.
به گفته مسعود شیخی یکی از ساکنان، دیوار مهمان سرای هوانیروز یکی از این فرازوفرودها و چالشهای مردمی ساکن در این محله است. در ادامه گپ وگفت، دیگر ساکنان نیز به جمع مردم حاضر در محل اضافه میشوند تا بیان کننده دغدغه خود برای این دیوار باشند. شیخی موضوع این دیوار و پیگیریها را این طور توضیح میدهد: ساخت این دیوار وسط این خیابان و بند آوردن راه مردم حق الناس است. اگر بگویم این دیوار و حیاط وسط خیابان باعث شده که بیش از صد تصادف کوچک و بزرگ رخ دهد و دست و پای خلق خدا بکشند، دروغ نگفتهام.
بهزادیان، دیگر فعال فرهنگی محله نیز بر صحبتهای شیخی صحه میگذارد و میگوید: آن طورکه پرس وجو کردهام اینجا مهمان سرایی برای بازنشستههای هوانیروز است.
یکی دیگر از ساکنان محله میگوید: با ساکنان یک بلوک که حدود ۳۶ خانوار آنجا ساکن هستند رایزنی کردهاند تا فضایی برای پارکینگ در اختیار بگیرند در حالی که نباید فراموش کنند این شهرک متعلق به ۴۲ بلوک و هزار و ۸۴۰ خانواری است که در آن زندگی میکنند. به همین دلیل اگر قرار است از فضاهای عمومی شهرک استفاده کنند باید از همه این خانوارها رضایت بگیرند.
زن سال خوردهای که به دیوار تکیه داده و توان ایستادن ندارد، میگوید: این دور و بر را نگاه کنید. چند مدرسه واقع شده است. علاوه بر این اینجا مسجدی قرار دارد و نمازگزارانی که بیشترشان سن و سالی از آنها گذشته و به واسطه مسجد در این محل تردد دارند. حرف ما این است که به خواسته مردم توجهی کنند.
نکته دیگری که شهروندان اشاره دارند، تردد دانش آموزان در این مسیر است. به گفته آنها به دلیل وجود این دیوار خطر تصادفات بسیار زیاد است و این موضوع به نگرانی والدین دامن زده است. بهزادیان در ادامه درخواست ساکنان را مطرح میکند: برای وضعیت این دیوار بهتر است هوانیروز با مردم همراهی کند. حتی شنیدهایم بابت تخریب دیوار اصلی از شهرداری هم شکایت کرده، درصورتی که شهرداری با حکم قضایی این اقدام را انجام داده و درصدد این است که پارکینگی برای این مهمان سرا پیدا کند. در حالی که مسئولان هوانیروز خوب میدانند این دیوار، خیابان را اشغال کرده و اتوبوس و وسایل نقلیه به زحمت از یک طرف خیابان تردد میکنند، اما چشمشان را به روی حقیقت بستهاند و آدمی که خود را به خواب میزند نمیتوان بیدار کرد.
شیخی همچنین تأکید میکند: نیاز به تخصص خاصی ندارد. هرکس یک بار از این محله عبور کند متوجه میشود که این دیوار معارض است. جای دیوار، اینجا نیست. تقاضا و حرف ما این است که دیوار عقب نشینی کند تا فضای خیابان آزاد شود. با این عقب نشینی قطعا گذر و مسیر مردم باز میشود و عبور و مرور مردم راحت خواهد شد. این خواسته، خواسته زیادی نیست.
موسوی، دیگر ساکن محله نیز میخواهد که به خواسته مردم توجه و مسیر را باز کنند. او میگوید: مجبورم برای اینکه خاطرم جمع باشد خودم پسرم را به مدرسه ببرم و بیاورم در حالی که فاصله خانه تا مدرسه، زیاد نیست. نمیتوانم بگذارم تنها برود. میترسم و دلم به هزار راه میرود که مبادا خطری جانش را تهدید کند. اگر این مسیر باز شود و دو طرف آن پیاده رو تعبیه شود به طور حتم والدین و حتی عابران پیاده نفس راحتی میکشد.
سرهنگ خلبان مجتبی محمدزاده، فرمانده پایگاه هوانیروز مشهد در پاسخ به مطالبه مردم برای قلع دیوار مهمان سرای موردنظر به شهرآرا میگوید: دغدغه مردم برای ما مهم است. به همین علت در روزهای پیش رو با شهردار منطقه ۶ برای حل مسئله جلسهای ترتیب میدهیم تا خواست مردم محقق شود.
شهرداری نیز دیدگاهی مشابه ساکنان این محدوده دارد. آن هم اینکه جای دیوار وسط خیابان نیست. معاون شهرسازی شهردار منطقه ۶ در پاسخ به صدای مردم این طور توضیح میدهد: وجود این دیوار مانعی برای تردد شهروندان است و این مسئله را برای کمیسیون ماده ۱۰۰ فرستادیم تا رأی نهایی صادر شود. رأی کمیسیون، قلع بود که مورد اعتراض هوانیروز قرار گرفت و در تجدیدنظر هم مجدد رأی قلع صادر شد.
احمد چاچی، معاون شهرسازی شهردار منطقه ۶، با اشاره به اینکه رأی قلع دیوار با هماهنگی معاون دادستان اجرا شده است، میگوید: حتی شورای تأمین استان در جریان ماجرا قرار داشته است. معاون شهرسازی شهردار منطقه ۶ میافزاید: هوانیروز هیچ گونه سندی برای محوطهای که در اختیار گرفته، ندارد. چاچی بیان میکند: شهرداری طبق درخواست مردمی، با جدیت پیگیر است تا این گذر باز شود.